Noc s příběhy – knihy, hry, filmy, tvorba, jídlo, …

Fot z akceV noci z pátku 31. 3. na sobotu 1. 4. měli studenti prvních a druhých ročníků víceletého gymnázia možnost zúčastnit se Noci s příběhy. Na začátku proběhly seznamovací aktivity a poté jsme se vrhli na workshopy, které pro nás připravili studenti maturitních ročníků a učitelé.
Na prvních workshopech jsme si mohli vybrat mezi ilustrováním obalu knihy, kombinováním našich oblíbených příběhů nebo čtením knih ze sekce Young Adult. Na dalších workshopech jsme měli na výběr mezi scénickým čtením, básnickou tvorbou nebo pohádkami trochu jinak. Všechny workshopy byly moc zajímavé a odnesli jsme si z nich spoustu nových informací a podnětů.
Zbytek večera už byl volnější… Hrály se deskové hry a před spaním jsme měli dokonce menší kino! Pouštěly se dohromady tří filmy, takže si každý mohl najít ten, který by ho bavil nejvíce. Samozřejmě celé promítání jsme měli k dispozici občerstvení v podobě popcornu, chipsů, sušenek a limonády, které zajistila škola.
Po promítání už se všichni ubrali ke spánku, na který byly vyhrazeny třídy v prvním patře. Ráno už jsme udělali jen krátkou reflexi a jelo se domů. Rozhodně to byl jedinečný zážitek, a pokud budete mít možnost zúčastnit se třeba příští rok, určitě neváhejte!
Zuzana Michalová 2.F

Tato aktualita byla publikována 13. 4. 2023, v sekci Akce.