Lucembursko – SOČ

Andrýsek a jeho posterNáš úspěšný student Jakub Andrýsek z 6. G se se svou Středoškolskou odbornou činností – Integrace do průmyslu 4.0 – dostal až do celostátního kola, soutěžil v kategorii elektro.
Odborná komise vybrala Jakubův projekt, aby ho předvedl na mezinárodní konferenci Expo-Sciences Luxembourg, která se konala začátkem října 2022 v hlavním městě Lucemburska.
Projekt má za cíl zmodernizovat starší průmyslovou výrobu a zjednodušit tak některé procesy ve firmách. Jde například o manuální počítání vyrobených produktů, nebo upozorňování operátorů o poruchách na strojích.
Toto se Jakubovi podařilo úspěšně vytvořit a dokonce i nasadit do praxe. Systém již druhým rokem úspěšně monitoruje proces textilní výroby. Během jeho provozu senzory zaznamenaly přes jeden milion upletených ponožek.
„Můj systém přidává starším, ale stále funkčním strojům to, co jim v moderním světě chybí, tedy bezdrátovou komunikaci, dlouhodobý monitoring dat a možnost vzdáleného náhledu do firmy,“ říká student Jakub Andrýsek.

Rozhovor s Jakubem o soutěži na Stisk.online

Tato aktualita byla publikována 7. 11. 2022, v sekci Soutěže.