Změna ve vedení školy

Vážené kolegyně a kolegové, milí studenti, vážení rodiče,

po deseti letech jsem se rozhodl vzdát se funkce ředitele Gymnázia, Brno, Vídeňská 47. V červnu jsem se zúčastnil konkurzu na místo inspektora České školní inspekce a uspěl jsem v něm. Tento školní rok byl tedy pro mne jako ředitele školy poslední.

Gymnázium jsem provedl nelehkým obdobím optimalizačního projektu po sloučení s Gymnáziem, Brno, Táborská 185. Spolu s vámi jsem měl tu čest přispět k rozvoji školy, která patří k těm nejlepším v Brně i Jihomoravském kraji. Svým zaměřením je Vídeňka jedinečná v rámci celé České republiky. V průběhu předchozích let se mi podařilo splnit většinu cílů, které jsem si pro svoje působení ve funkci ředitele Vídeňky vytýčil. Děkuji všem, kteří mi s tím pomáhali a podíleli se na tom, že svému nástupci předám školu s dobrým jménem, o kterou je mezi uchazeči o studium velký zájem a která má předpoklady pro další rozvoj.

Pracuji jako ředitel školy již jednadvacet let a cítím, že o mnoho více zkušeností v této pozici již nezískám. Pro mne osobně i pro školu může být tato změna novým impulzem a příležitostí. Věřím, že budu moci být Vídeňce prospěšný i jako její emeritní ředitel. Budu připraven pomoci, kdykoliv to bude zapotřebí, a budu se radovat ze všech úspěchů, kterých škola pod vedením nového ředitele dosáhne.

Vím, že moji zástupci povedou školu bez problémů do doby, než Rada JMK vybere na základě konkurzu nového ředitele. Věřím, že nový ředitel bude člověkem na svém místě, Vídeňku povede s plným nasazením a pomůže jí ještě posílit image, kterou se pyšní.

Pavel Faltýsek

Tato aktualita byla publikována 14. 8. 2014, v sekci Aktuality.